Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 19 August 2009

Verhuizen?

Zaterdag ga ik verhuizen en mijn leven bestaat momenteel uit dozen en lijstjes... Om je een idee te geven:

- uit elkaar halen eigen bed zaterdagochtend voor 9 uur
- bij elkaar zoeken van eerste 24 uur overlevingspakket (soort van ik-ga-op-reis-koffer maar dan ook met al je belangrijke papieren voor gas/water/licht/internet en telefoon)
- kaft van het koren scheiden: wat kan later mee en wat moet nu mee?
- hoe creeer ik orde in de chaos? in elke kamer staan dozen, maar tis me al gelukt één speciale kamer (die met "breekbare" spullen") te maken
- liefde of lust.... voor sommige kledingstukken die achterin de kast lagen of al veelstelang op hetzelfde hangertje hingen
- schroeven en moertjes: waar past wat op?
- verhuisboekje regelmatig nakijken waar mijn echte lijstjes staan... oeps ik moet nog CAP omzetten, Jazztel opzeggen en eh.. vergeten!

Maar beetje bij beetje gaat het. Mijn nieuwe huis begint al een beetje vorm te krijgen. Ik weet de indeling van de huiskamer al, maar heb nog geen bank en tafel naar smaak. Komt internet wel op tijd? Krijgen ik het lampenprobleem opgelost (te lang verhaal, maar kort gezegd: spaarlampen passen niet in antieke plafondlampen.... we gaan het oplossen met soldeer)? En dan nog de organisatie van het Mars-feest!

Tralalalalalala, alles komt goed! Je ziet, ik heb geen sociaal leven hahaha, dus echt interessant is mijn weblog nu niet ;)

1 comment:

Anonymous said...

Hey Mabel,

Hoop dat je een leuke zomer hebt! Ik heb weer een vraag (aangezien ik over een paar maandjes ook ga verhuizen). Hoe zit het eigenlijk met het opzeggen van gas, water en licht? Ik wil ze dus allemaal 'de baja' doen want vertrouw er niet op dat het makelaars kantoor de naam en bankgegevens netjes optijd wijzigd, maar hoe gaat dat in zijn werk. Heb je er inmiddels al ervaring mee?

Groet,
Sam

Blog Widget by LinkWithin