Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 26 August 2009

Verhuisd... en nu?

Afgelopen zaterdag ben ik verhuisd. Dankzij Ingrid, Bart, Vincent, Wiebe en John (en 3 ingehuurde mannetjes en een kleine vrachtwagen: check posting over verhuizen voor nummers, echte aanrader!) ging de verhuizing uitermate soepel en snel! Binnen 4 uur was alles over!

Maar nu... is het uitpakken, ordenen, nadenken, inrichten, meer uitpakken en schoonmaken. Ik heb ongeveer alles van mijn oude huis meegenomen en ja, als je van een groot terras naar een balkon gaat èn één slaapkamer inlevert, dan is het even passen en meten. Ik kon gewoon geen afstand doen van mijn planten of mijn geliefde busbank, die nu van ellende in de gang staat ;)

En dan is er nog een dingetje met de gasaansluiting, waardoor ik dus nu zonder warm water zit, iets met ONO waardoor ik maar geen internet krijg en zo nog een paar andere dingetjes die in de loop der tijd wel opgelost zullen worden.

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel (mijn collega´s vragen zich soms af waarom ik continue aan de telefoon zit en alles 3x moet herhalen ;p ): het gebouw heeft een klusmannetje die bij de huur ingebrepen zit en die werkelijk alles wat gemaakt moet worden, maakt. Gaat natuurlijk op z´n Spaans - vandaar dat ik even zonder gas zit - maar er wordt wel overal aan gewerkt!!

Dus nog even geduld voor foto´s en niet-verhuisblogs ;)

P.S. En oja, ben je nog op zoek naar een wasmachine of tweepersoonsbed, mail me dan!

2 comments:

Roos said...

Hola, wil je even laten weten dat ik vind dat je een leuke Blog hebt!

Mabel @ Barcelona said...

Thanks!

Blog Widget by LinkWithin