Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Sunday, 2 August 2009

Eindelijk dan, de eerste pics van mijn nieuwe huisje

Afgelopen vrijdag tekende ik het contract mijn nieuwe huis. Thuis dus. Ik moet nog een beetje aan het idee wennen, want mijn super casa met super terras achterlaten is moeilijk. Het was geen eigen keuze, maar het moest....

Maar goed, nu is het tijd voor een nieuw begin in Eixample! Ik word buren met Anouk, Anoek, Ingrid, Judith en vele anderen, dus ik mag me eindelijk "Chica from the block" noemen. Ik ga namelijk op 2 1/2 minuut van metro Rocafort wonen (ik heb het getimed hihi). Het pand is groot en statig, met een super entree en een lift, want ik ga op de zesde verdieping wonen. Dat heeft niet alleen als voordeel dat ik mijn slaapkamer en huiskamer de hele dag zon heb, maar ook heel weinig buren en een super uitzicht! Ik kan het kasteel op Montjuic echt zien liggen!


Mijn nieuwe slaapkamer aan het balkon


Zonnige huiskamer


En het super uitzicht!

Het huis is niet zo groot... ik lever één slaapkamer in en de tweede extra werk/logeerkamers zijn "knussig". Keuken is helemaal top, groot genoeg voor 2 en de badkamer is helemaal nieuw.En ik heb een super zonnig balkon! Ik kan daar gelukkig nog wel wat planten kwijt (ik hoorde mezelf vanmiddag tegen Anouk zeggen dat ik de groenste buurvrouw on the block wordt ;), maar een groot deel moet helaas in de verkoop (mocht je nog iets nodig hebben, ik verkoop naast planten, ook ongeveer de hele inboedel van een grote volledig ingerichtte slaapkamer en veel boeken).

Nu weer hard aan de inpak en opruim!

¡¡¡En ik wil Anouk nog even super bedanken want zonder haar had ik dit huis niet gekregen!!!

3 comments:

Helmi said...

Ziet er goed uit! Ben erg benieuwd. Wanneer ga je verhuizen? We hopen iig nog steeds die kant uit te komen afhankelijk van hoe het hier loopt. Dan komen we met de auto en zijn we woensdag 1 sept in Barcelona. Kunnen we dan je huis bewonderen!

Mabel @ Barcelona said...

Blijven jullie weer slapen? Kan hoor!

Anouk said...

De nada!
Hoy por ti mañana por mi ;-))
Heel veel geluk in je nwe wijk: BUUF!

Blog Widget by LinkWithin