Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 27 April 2009

Hitjesbingo, speurneuzen en mietjes

Pak de metro, stop uit bij metrohalte Urgell en loop daar naar de verzamelplek. Kies een plek uit en schrijf meteen de 4de letter van de eigenaar van de auto op.


Rij vervolgens met een omweg naar de Lidl. Ga de Lidl in, koop eten en drinken, prop dat in de auto en rij vervolgens naar de omgeving van Vic. Sla daar ergens rechtsaf om op je plek van bestemming te komen. Noteer meteen de 1ste letter van het aantal huisjes waar je beschikking over hebt.


Kook vervolgens twee verschillende soorten pasta´s en open een paar flessen wijn. Dek de tafel, maar voordat je begint met eten, vergeet niet een rode roos in je haar te steken. Waarom werd deze roos uitgedeeld trouwens? Noteer de 3de letter van de naam (dus niet zijn benaming) die in het juiste antwoord voortkomt.Laat nu het feest beginnen! Verzamel je in de drankkeet en speel eerst "Hitjesbingo". Schrijf ook de 5de letter van de gastvrouw op.


Start nu met een nieuw spel: verhaaltjes schrijven. Drink gerust meer, rook ook meer en lach als het even kan, ook meer. Noteer wel de 6de letter van het verboden woord en de 2de letter van mijn veelbesproken voorwerp.Drink nog even door. Probeer nu het onderstaande OC-lid te herkennen en noteer de 3de letter van zijn (verkorte) voornaam.


Ga vervolgens veelstelaat naar bed, maar ben wel als eerste wakker om koffie voor iedereen te maken. Later mag je dan nog even een uurtje gaan liggen. Zorg dat de jarige job wel eerst een opdracht dient uit te voeren tijdens het boodschappen doen. Noteer wel de 1ste letter van het dorp waar de booschappen gedaan worden.


Wacht nu een paar uur. Bereid vervolgens een overheerlijke BBQ voor. Schrijf meteen de 1ste letter van de naam van de extra "gast" op.


Start een fotosessie met de cowboyhoed van Anouk en noteer de 1ste letter van de naam van onderstaande deelnemer:


Start nu met de enige verplichte activiteit van het weekend, de speurtocht!


Verdwaal een beetje, maar schijf wel de juiste 2de letter van het merk van treintje op. Geef mij voor deze quizz echter de letter die het OC in gedachten had.


Ga vervolgens het bos in, loop door de modder, hou het niet droog, drink een chupito wodka in de de boshut, laat je vervolgens op de hielen zitten door groep 2 en mis alle letters op papier zodat je totaal niet de juiste letters voor het puzzelwoord hebt. Noteer daarom nu maar de 7de letter van het woord van groep 2 (die ook de winnaars van het spel werden....)


Duik vervolgens weer de drankkeet in en speel zowel Roodkapje als opnieuw (vieze) verhaaltjes schrijven. Vergeet vooral de drank niet, de sigaretten en de lol. Schrijf ook de 4de letter op van een bijnaam die ´s nachts in onze liederen klonk en de volgende dag op Anoek haar voorhoofd terug te vinden was.


Wacht vervolgens tot half vijf ´s nacht om de speech van Bart te horen en ga vervolgens rustig slapen. Zorg wel dat je weer bij de eerste hoort die wakker zijn, om een overheerlijke smoothie te maken voor het ontbijt.


Ga een beetje opruimen, speel een spelletje en geniet van de overheerlijke lunch met soep, pannekoeken en gehaktballetje.


Sluit vervolgens het weekend af met de officiele prijsuitreiking van de speurtocht, een laatste opruimronde en het doorgeven van het OC-stokje . Noteer de 2de letter van de naam het nieuwe mannelijke OC-lid (die gelijk staat aan de 2de letter van de vrouw waarmee de man van een ander nieuw OC-lid hier aan het "vreemdgaan" is).


Je hebt nu 14 letters verzameld. De 15de letter voor mijn "speurneuzen"-woord is de 2de letter van het e-mailadres van de dochter van mijn stiefmoeder.


Maak met de 15 letter één bestaand Nederlands woord. Alle inzendingen aub insturen als commentaar op deze blog. De eerste juiste inzender wint niet alleen een zaklamp, maar krijgt ook toegang tot alle door mij gemaakte fimpjes van vrijdagavond ;)

P.S. Je kunt ook letters kopen. Kosten zijn: a) verschonen van bed dat Pol & Helmi nu in mijn huis gebruiken, b) doen van de afwas na diner met Pol & Helmi vanavond of c) het schoonmaken van mijn gympen. Er kan dus maar een totaal van drie letters worden gekocht.

11 comments:

Noekie said...

Das nog helemaal niet zo makkelijk... Ik heb de meeste letters maar ik moet eerst kleine briefjes knippen om er een woord van te kunnen maken, daar ga ik dus nog even over nadenken! Ciao x

Mabel @ Barcelona said...

Nee, makkelijk is anders, maar jij hebt wel een paar voordelen ;) Oh, ik zie nu een fout.... Dorp van booschappen moet 1ste letter zijn.... Sorry!

Ing said...

Shit ik mis n letter. maar dan zou t nog steeds op te lossen moeten zijn.... (met team 2 miste we 2 letters dus)

Mabel @ Barcelona said...

Je kunt natuurlijk een letter kopen... Welke mis je?

Bart said...

De letters heb ik geloof ik allemaal wel, maar ik heb nog geen tijd gehad om me eens even rustig over het woord te gaan buigen. Hopelijk kom ik daar vanavond aan toe...
Vraagje: Als je een letter koopt, krijg je dan ook te horen op welke plaats die letter hoort te staan? (anders vind ik het namelijk de moeite echt niet waard... ;-))

Mabel @ Barcelona said...

Bart, afgesproken! Pol en Helmi willen overigens ook meedingen, dus je moet snel zijn!

Oja, extra spelregel: het moet wel mijn woord zijn. M.a.w. andere woorden die ook met deze letters te maken zijn, tellen niet mee.

Su Supermercado said...

Noek, nadenken over hoe je de kleine briefjes gaat knippen...?

Ben morgen om 20u in de Dow!

Anne said...

detectivebureau?????

Grt Anne

Mabel @ Barcelona said...

Ja, Anne heeft hem!!!! Super gedaan!

Mabel @ Barcelona said...
This comment has been removed by the author.
Maurice said...

Klasse schat!!!

Blog Widget by LinkWithin