Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 14 April 2009

Back in Barcelona!

Na een lange radiostilte, eindelijk weer een berichtje van het Mabelfront ;)

Bijna twee weken geleden vertrok ik naar Santa Susanna (eigenlijk gewoon Malgrat de Mar) om 6 dagen te werken op een voetbaltoernooi. Lastig om te beschrijven hoe het was, want de hoogte- en dieptepunten wisselden elkaar soms elke vijf minuten af, maar na een paar dagen goed te hebben geslapen, mezelf aan een infuus van vitamientjes en mineralen te hebben gelegd, al mijn kleren weer droog en schoon zijn en de laatste blaren van mijn voeten zijn verdwenen (en mijn mega wallen), kan ik toch wel concluderen dat het SUPER was.

Ik vergeleek het vorige week al met een soort van Big Brother: plotseling ben je bijna 24/7 samen met een groep mensen die je niet of nauwelijks kent en je moet kei- en keihard werken, maar je trekt elkaar er - omdat je niet anders kan - er letterlijk doorheen. Ik heb ontzettend veel gelachen, voor om mezelf (...), hier en daar gehuild, geklaagd, maar geen dag niet mijn best gedaan of het werk laten liggen.

We hebben super veel zon gehad (ik ben dan ook lekker bruin), maar ook heftige regenbuien, maar dat deed er aan het einde van de dag op de één of andere manier niet toe, omdat iedereen in hetzelfde schuitje zat. Ik voelde me zelfs schuldig toen ik donderdagavond laat als een lijk (maar met een super smile op mijn gezicht...) op de trein naar Barcelona stapte en mijn collega´s achterliet.

De meesten zijn nog aan het werk en komen pas dit weekend naar Barcelona terug. Ik heb slechts één foto kunnen maken, want mijn leentoestel deed het echt voor geen meter! (en die foto wordt nog ff niet gepubliceerd: moet nog ff toestemming vragen). Dus dit weekend moet ik echt op jacht naar een nieuwe camera, want over twee weken hebben we vriendenweekend (deze keer zijn we met 16 man&vrouw!) en dan kan ik onmogelijk alle (goede&slechte) momenten zomaar voorbij laten gaan.

Er zijn door de organisatie wel foto´s gemaakt en die zijn hier te zien.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin