Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Sunday, 1 February 2009

Spaanse les in Barcelona

Ondanks dat ik vloeiend Spaans spreek, hapert er af en toe wel iets: verleden tijden die ik door elkaar haal, uitdrukkingen die ik niet of nauwelijks ken waardoor ik soms iets heel anders zeg als dat ik ik bedoel.... Ik heb nooit angst gehad om Spaans te spreken en lul dan ook als Brugman... maar ik vond het - vooral nu ik in de Ondernemingsraad zit - wel weer tijd voor een opfriscursus.

Ik heb altijd lessen bij Versión Original gevolgd. Niet alleen omdat ze goed zijn, maar ook relatief kleine klasjes hebben en super betrokken zijn. En dat altijd voor een prima prijs. Avondlessen (2 x in de week 2 uur en dat drie maanden lang), kost bijvoorbeeld maar 225 euro in totaal. En een intensieve cursus (20 uur les per week) vier weken lang is maar 465 euro (€ 5,81 per uur). Echt geen geld!

Afgelopen donderdagavond had ik mijn eerste les. Heerlijk zitten kletsen maar na het gezellige gesprek, kreeg wel meteen te horen wat ik allemaal fout doe. En dat was niet mis.... Dus ik ben weer (naast engels) hard aan de talenstudie! Ook Spaanse les nodig? Klik dan hier voor hun webiste met alle data & prijzen & informatie. Oja, ze zitten midden in het centrum.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin