Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Saturday, 21 February 2009

Hondenleven in Barcelona?

In Barcelona (maar ook in Spanje) zijn er tig zwerfkatten en -honden. En dan wil je nog niet nadenken hoe men hier met dieren omgaat... Tja, in een land waar sierenvechten nog steeds wordt toegestaan... Bah!

Anne, een goede vriendin van me, is sinds kort vrijwilligster bij het dierenasiel van Tibidabo. Samen met een andere vriendin is zij een weblog begonnen om aandacht te vragen voor die dieren. "Per dag krijgt het asiel tussen de 80 en 100 telefoontjes van mensen die hun hond of kat kwijtwillen. Omdat er een wachtlijst is, kunnen ze bijna geen honden en katten meer opnemen."

"Wat gebeurt er dan met die honden en katten die men niet meer wilt?" denk ik dan, en tja, dan kom ik helaas uit op de eerste regel van mijn bericht. Als echte kattenliefhebber een steek in mijn hart. Mickey en andere katten is geen goede combinatie: ik heb het twee keer geprobeerd, maar ´t werkte echt niet. Zo jammer, want ik zo wel 3 of 4 katten willen, ik heb altijd wel een plekje voor nog een kat vrij in mijn hart.

Wil je meer lezen over het het asiel, de hondenlevens op Tibadabo of informatie over hoe je vrijwilliger kunt worden? Lees dan deze blog!

1 comment:

Maurice said...

Goed initiatief! Succes meiden!

Blog Widget by LinkWithin