Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 2 January 2009

Gelukkig nieuwjaar!

Ik wil iedereen het beste wensen voor 2009!

Mjn jaar begon goed met een knalfuif (met vuurwerk) bij Anne & Maurice thuis (en heel veel confetti), alleen eindigde het wat minder omdat iemand het nodig vond mijn tas te jatten.

Ik kon gelukkig bij Ingrid blijven pitten en kon (met knallende koppijn en een slecht humeur) gisteren aan het einde van de middag weer mijn huis in.

Nu ben ik bezig alles te regelen zoals aangifte doen, verzekering contacteren en een nieuwe telefoon halen... Naast mijn telefoon, waren dus al mijn sleutels weg en mijn camera met te leuke foto´s van Oud & Nieuw... Gelukkig was ik niet de enige met een camera, dus foto´s volgen nog.

Dat ze mijn geld ook hebben gejat, vind ik niet leuk, maar niet het ergste. In mijn tas zaten ook de sjaal die ik gekregen had met mijn verjaardag en één van mijn lievelingskettingen.

Ik had nog wel een rode tas bij me voor geluk (dat is een traditie in Spanje: iets roods dragen met Oud & Nieuw),maar dat heeft dus niet geholpen. Misschien kwam het wel omdat ik niet al mijn 12 druiven met de klokslagen (nog zo´n traditie in Spanje) weggewerkt kreeg....

In ieder geval heb ik een aantal dingen geleerd:

- tis onmogelijk mijn huis binnen te komen zonder sleutels
- nooit meer reservesleutels thuis laten liggen
- dat ik heel slim ben geweest ooit een lijstje te maken met alle telefoonnummers van mijn vrienden in geval van nood
- nog meer relativeren

No comments:

Blog Widget by LinkWithin