Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 22 January 2009

Crisis in Spanje?

Momenteel gaat het even niet goed met de Spaanse economie. We hebben 3,1 miljoen werklozen (bijna 12% van de beroepsbevolking), de inflatie is gekelderd naar 1,5%, maar alle lasten zijn tussen de 4 en 8 % omhoog gegaan en de toekomst werd een paar dagen geleden op het journaal als "donker & onzeker" afgeschilderd met een verwachting van 18% werklozen aan het einde van 2009. Geen pretje voor een land waar de gemiddelde Spanjaard het al maar met 1000 euro netto per maand moet doen en de huizenprijzen nog steeds - ondanks dat ze nu aan het dalen zijn - veel te hoog zijn!

Twee weken geleden kreeg ik te horen dat ook Dow Jones een salarisbevriezing van een jaar heeft ingesteld, wereldwijd. Ja, echt gelukkig was ik er niet mee, want ik hoopte met een eventuele salarisverhoging meer alleen te kunnen wonen of ´s naar een eigen flat te kunnen kijken. Voor de ondernemingsraad betekent dit ook zeer drukke tijden maar dat houdt me weer van de straat waardoor ik minder geld uit geef ;)

Ik vind mijn werk gelukkig nog steeds super leuk en ik ben blij dat ik mijn baan nog heb. Dus voorlopig is het even de broekriem aantrekken en genieten van wat ik nog wel heb. En zo meteen wordt het weer mooi weer (we hebben al een paar mooie dagen gehad maar tis nog steeds niet echt warm) en dan geniet ik echt als een "God in Frankrijk" van mijn terras en de strakblauwe lucht om me heen!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin