Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 24 December 2008

Mabel at Barcelona in Nederland deel 1

Afgelopen zaterdag vloog ik naar Nederland voor een welverdiende 8-daagse vakantie bij mijn zusje en de kids. De kids zijn er nog niet (komen morgenavond), dus ik kan optimaal van mijn zusje genieten!

Behalve goede gesprekken met of zonder flessen rosé (en een onverwachte ontmoeting met de (oud) gitarist Jan Hendriks van Doe Maar) , heb ik ook al een grote friet met satésaus met een Mexicaan met curry, andijviestamppot, een Mona pudding, broodje filet met ei èn ui (en mayonaise hihihi) en een stukje heerlijke Brabantse/Limburgse kruimelvlaai buitgemaakt. Op het programma staan nog sauzijcebroodjes en hopelijk nog's ouderwetse afhaal Chinees. (één van mijn goede voornemens is dus ook back to the gym!)

De HEMA, Blokker, Kruidvat heb ik allemaal al gehad met al gevolg dat ik nog niet weet of ik precies dezelfde koffer mee terug kan nemen. En ik heb ook nog een (super mooie) nieuwe winterjas gekocht!

Afgelopen zondag kwamen ook nog oom Marcel en neefje Felix op bezoek en dat was echt bere gezellig. We hebben gebowld, ge-Kolonist en ge-pimpampet en vooral bij het laatste spelletje heb ik echt alleen maar gelachen. Wat doet een mens dat goed!

Hier nog een paar foto's:

2 comments:

Saskia said...

Hoi Mabel, kom je nog een roseetje drinken hier in bruisend rijswijk? :-) Willem/Saskia

Mabel @ Barcelona said...

Volgende keer zeker, nu wil ik me ff concentreren op mijn eigen rust en zusje!

Blog Widget by LinkWithin