Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 2 December 2008

Eindelijk... in de ondernemingsraad!

Hèhèhè, eindelijk mag ik het van de daken schreeuwen: ik ga in de ondernemingsraad!!!!

Nadat ik me van de zomer aangemeld had, duurde het helaas maanden door regeltjes, onduidelijkheden, aanmelden bij vakbond (ik heb uit principiele reden voor de CGT gekozen trouwens), wachten, samenstellen van het verkiezingscomite etc etc voordat mijn candidatura ingeleverd kon worden...

En vandaag was het dan zover! Volgende week dinsdag zijn de verkiezingen en aangezien ik en Jaana (collega) twee leden gaan vervangen die niet meer bij Dow Jones werken - en er geen andere kandidaten zijn - worden we bij slechst één stem, al gekozen.

De ondernemingsraad in mijn bedrijf bestaat nu twee jaar en vervulde een belangrijke rol bij o.a. de onderhandelingen voor het thuiswerk-contract, maar hield zich ook bezig met Salud de Laboral op de werkvloer. Er zijn wel 1001 dingen waar we een vinger in de pap hebben of willen hebben ;)

Ik ben super enthousiast en kan niet wachten voordat ik echt kan beginnen! De afgelopen maanden heb ik al zo links en rechts meegeholpen (super leuk om te doen!), maar dat moest helaas allemaal buiten werktijd en stiekem.

Als je in de ondernemingsraad zit, kan het bedrijf je namelijk niet ontslaan en helaas komt het in Spanje nog wel´s voor dat bedrijven en bazen leden van de ondernemingsraad compleet gaan tegenwerken.... Gelukkig beschermt de wet leden van de ondernemingsraad en ik verwacht van mijn werkgever totaal geen problemen. Ik kreeg vorige week nog een super compliment van mijn baas in Princeton en ik kan me niet voorstellen dat mijn werk in de O.R. daar iets aan verandert.

Ik ben namelijk helemaal niet van plan om het bedrijf tegen te werken, juist niet, ik wil graag dingen in het bedrijf verbeteren waar het bedrijf alleen maar van zal profiteren! Ik zit vol met ideeen en energie en als alles goed gaat, zal ik volgend jaar lekker druk zijn met vergaderen, oplossen van problemen en verbeteren van de werkomstandigheden. En ja, dat mag dan deels in de baas zijn tijd, want elk O.R.-lid krijgt 15 uur per maand om voor de O.R. te werken.

Door cursussen via de vakbond, leer ik een hoop over de regelgeving en arbeidswetten in Spanje waardoor ik straks echt een expert ben en - hoop en denk ik - nog beter werk voor mijn collega´s (en het bedrijf) kan doen. En mijn cursus "Cambridge" engels komt voor onderhandelingen bijvoorbeeld, heel goed van pas... New York red ik namelijk wel met mijn engels ;)

1 comment:

anouk said...

gefeliciteerd!

Op je lijf geschreven!

Blog Widget by LinkWithin