Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Saturday, 20 December 2008

Een terugblik op 2008 @ Mabel @ Barcelona

Morgen bestaat mijn weblog al weer 4 jaar! Een goed moment op het afgelopen jaar ´s op een rijtje te zetten (morgen zit ik Nederland en heb dan een heerlijke dag met mijn zusje, mijn oom Marcel en mijn neefje Felix dus daarom doe ik het voor gemak maar even vandaag).

* Mijn reis naar Amerika was natuurlijk één van de hoogtepunten! Naar mijn idee was het wel iets te lang, maar wel zo gek op New York geworden dat ik nu hard bezig ben te kijken op ik in mei weer een maand kan gaan: maar dan zal ik werk&vakantie combineren.

* Er zijn ontelbare feestjes geweest waar ik ontzettend van heb genoten!

Ingrid´s verjaardag in La Luna (te laat maar te gezellig), het weekendje Calonge (waardoor ik een dag mijn eigen slaapkamer niet eens in kon, omdat ik mijn sleutels was vergeten en door een of andere staking DHL ook niet snel mijn huis kon bereiken... hoeveel pech kun je hebben?), de BBQ´s bij Vincent (met de niet BBQ kunsten van Vin ;), Sant Joan op het strand (lekker gek!), BBQ bij Anne&Mau (voor het eerst op m´n nieuwe hoge hakken: AU!), Rosa´s verjaardag (slingerend door de stad), EK voetbal wedstrijden (hahahahaa, en bij het zien van de wedstrijd Nederland - Frankrijk alle doelpunten missen hahahahaaha), Anouk´s verjaardag (met mijn super hobby boor-shoppen), BBQ bij Marije (met wilde verhalen aan het zwembadrand grrrr),
Esther´s verjaardag/weekend (het begin van de rest van de weekendjes!), Maaike&Ale´s afscheid (maar gelukkig met heel goed baby en trouwpartijen nieuws waarover volgend jaar meer!!! Italy here I come), Marije´s verjaardag (heerlijk weer iedereen bij elkaar!), Pol&Helmi´s soort van afscheidborrel (met ´s nachts bij het thuiskomen een bezoekje aan de emmer...) en nog veel meer!

* Onvergetelijke weekend Valencia dat eigenlijk een Holiday to Hell bleek te zijn (oh, wat was ik ziek!)

* En natuurlijk mijn 35ste verjaardag die ik een heel weekend lang met mijn familie en vrienden heb gevierd... dat zal ik nooit vergeten!

* Memorabele Sinterklaasweekend.. daar kan ik wel een boek over schrijven ;)

* En dan - por fin - eindelijk Prodigy life gezien... dat was echt een droom die uit kwam! En omdat afgelopen jaar Coldplay aan mijn neus voorbij ging (bedankt hè Bart?!), heb ik afgelopen week zelf maar kaartjes geregeld voor het concert in september 2009.

Tja, en verder ben ik blij dat ik de beslissing heb genomen de Ondernemingsraad in te gaan. Het was afgelopen week wel meteen vlam in de pan en samenwerken om de juiste toon te zetten, is ook niet even gemakkelijk, maar ik ga er voor! En ik hoop echt dat ik aankomend jaar veel voor mijn collega´s kan betekenen.

En ik had nog een andere wens voor 2008: kijken hoe en wat met pleegkinderen. Na een paar gesprekken en meer informatie, ben ik erachter gekomen dat een pleegkind nu voor mij gewoon te veel is. Het kost je 24/7 en met een full time baan, zie ik dat nu gewoon niet samen gaan. Ik kan niet korter gaan werken, moet af en toe nog´s wel ´s een dubbeltje omdraaien, en ik denk dat ik het ook gewoon liever niet alleen doe. Maarja, de ware Jacob hobbelt nog ergens buiten rond, dus tis voor mij nu gewoon afwachten of overslaan.

In Nederland had een en ander veel makkelijker gecombineerd kunnen worden, maar teruggaan naar Nederland zit er toch echt niet in. Het zal nu - denk ik - moeilijker dan ooit zijn een vaste baan te vinden (die ik nu wel heb) en het weer... ja, als ik net als net even in mijn pyjama mijn terras op loop (okee echt warm is het niet, maar ook niet echt koud) en bedenk dat ik straks met drie truien aan het vliegtuig naar Nederland stap, nee, even nog niet dus!

Gelukkig heeft mijn zusje vier kinderen waar ik goed mee kan opschieten dus kan ik af en toe een beetje over hen moederen... alhoewel, de oudste begint nu te puberen en die had letterlijk tegen mijn zusje gezegd of ze wilde vragen of ik me niet zo veel met hem wilde bemoeien.. hahahaha! Gelukkig duurt die pubertijd geen eeuwigheid!

Voor de liefhebbers hier nog een paar foto´s die het afgelopen jaar door de censuur het niet haalden!


Weekend met de meiden in Calonge


Sant Joan op het strand (en nee, niet helemaal nuchter!)


Hollywood, here I jump!


Wat kan ik toch een partijtje chagerijnig kijken!
(op m´n eigen verjaardag)


"Kruistocht in pyjama" ligt binnenkort in de winkels!
(Sinterklaasweekend december)


*** Fijne dagen toegewenst, wat je ook gaat doen! ***

No comments:

Blog Widget by LinkWithin