Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 29 October 2008

New York, here I come!

Ik heb al eens eerder reclame gemaakt voor het bedrijf waar ik werk (Dow Jones). Ik heb het er reuze naar mijn zin! Tuurlijk zijn er wel eens dingen waarvan ik denk "hmmm", maar het feit dat ik thuis kan werken, mijn uren min of meer zelf kan bepalen, bovenop mijn salaris ook nog´s lunchgeld krijg, maakt me toch echt een happy employee! Het is lastig om een goede baan in Barcelona te vinden waar je ook nog´s je huur mee kan betalen... maar het is mogelijk! Ik kreeg deze baan pas na drie jaar in callcenters te hebben gewerkt. Drie lange jaren van slikken, soms stikken en verbaasd staan van de debiele regelstjes die ze daar hanteren... zoals de totaal verkeerde mensen promoveren (Citibank) of plotseling de bonus voor het werken op feestdagen halveren (Sitel).

Ik ben van plan nog lang bij mijn huidige baan te blijven. Twee weken geleden kreeg ik te horen dat ik (op eigen verzoek) Product Testing Specialist was geworden. Het betaalt niets extra, maar geeft me wel de mogelijkheid een vinger in de pap te hebben als het gaat om de systemen waar we mee moeten werken. Prettig! En vandaag kreeg ik te horen dat ik op kosten van de baas een cursus engels mag doen waarmee ik in maart 2009 mijn "Cambridge First Certificate" kan halen. Altijd handig! Mijn engels is goed, zeer goed denk ik zelf, maar met schrijven (vooral formeel schrijven) heb ik soms nog wel´s problemen, en dat verbeteren kan ik de toekomst weer van pas komen...

Eén van de dingen op mijn toekomstlijstje is namelijk een tijdelijke verhuizing (van ongeveer een maand) naar New York om daar een tijdje te gaan wonen en werken. Ik ben nu hard bezig een geschikte huis te vinden maar met Amerikanen als huisgenoten nu en Craigslist moet dat geen probleem zijn! Dit jaar zitten er geen wilde reisjes meer in... behalve het Sinterklaasweekend (waar ik vandaag al voor geshopt heb) dan en kerst in Nederland bij mijn zusje & kids.

Stay tuned!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin