Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Sunday, 16 November 2008

Herfst in Barcelona

Tis al weer even geleden dat ik gepost heb (...), maar ik heb het dan ook ontzettend druk....

Met werk
(deadlines en nieuwe systemen),

met mijn huisgenoten
(ik heb nu twee Amerikanen - met kat - in huis die af en toe hulp nodig hebben met de Spaanse/Catalaanse cultuur, vooral bij het vinden van een piso en het afhandelen van de juiste papieren daarvoor; ze gaan trouwens in de super piso van Pol&Helmi wonen),


de tweede kat Bentley

met ziek zijn
(begon me maandag niet lekker te voelen en tot nu ben ik nog aan het hoesten &proesten, maar wel weer aan het werk: ik weet het: ik ben gek!),

rommelen in huis
(woede aanval opruimen&organiseren sloeg gisteren in toen ik mijn nieuwe - 2de hands via Loquo - bed kreeg en ook maar bedacht dat mijn kantoortje en mijn terras onder handen genomen moest worden; btw Mars, de passiebloem staat nu na een gestage groei in een grote pot op zijn plekje tegen de muur)


het bed


de plant

en met de voorbereidingen voor het grote Sinterklaas weekend
(mijn suprise is nu echt af, gedicht bijna en zo meteen ga ik met mijn knutselgarnituur naar Bartmans om samen met zijn moeder een surprise voor X te maken!).

Van de week staat er een wijnproefavond in Naku of Rembrandt op de agenda met Ingrid, dan zullen we Noukie&Sari weer verwelkomen na hun vakantie in Miami&omgeving, en dan heb ik nog een paar lunches op het programma staan.

Het weer is gelukkig weer bijgetrokken. Na een week regenbui na regenbui, schijnt nu haast elke dag de zon weer :), tis alleen ´s avonds een beetje cool. Gelukkig heb ik verwarming in huis en doet mijn winterdekbed het prima!

Verder ben ik bezig met iets nieuws voor op mijn weblog en staat er nog iets anders op de planning, maar daar kan ik helaas nog niets over vertellen...

Stay tuned!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin