Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Sunday, 31 August 2008

Esther´s verjaardagsfeest - SORPRESA

Ongeveer een maand geleden kregen we een mail van Rosa dat haar moeder binnenkort jarig was en iets wilde organiseren. Wat we van het idee van een weekendje weg vonden. Tja, laatste weekend van augustus weg naar een huis in de bergen met zwembad??? Tuurlijk!

Vorige week hadden we (ik noem een Anouk, een Maurice, een Marije en zo nog een handvol goede vrienden en vriendinnen van Es & co.) al mega voorpret. We mailden ons suf over het feit dat er ook franssprekende Russische camerero´s ingehuurd moesten worden, met wie Esther die kamer zou kunnen delen (ik noem geen namen) en zo nog veel meer zin & onzin over wat komen zou.


Zaterdagochtend vroeg in de auto en nadat we maar een paar keer verdwaald waren, kwamen we bij ons nederige stulpje in de bergen terecht.... Daar viel onze mond echt open van verbazing... Dit was geen huisje in de bergen meer, maar een super masia met alles er op en er aan! En Rosa (en Dennis) hadden alles tot in de puntjes geregeld!! Alles was versierd, er galmde geweldige jaren 80 muziek uit de speakers en er was eten en drinken in overvloed (daar kwam ik vanmorgen achter...).

Nadat we Esther hartelijk hadden ontvangen, die wist echt van NIETS!, was het zwembad time. Maar, we hadden onze bikini´s en zwembroeken nog niet koud aan, toen Rosa zich van een hele andere kant liet zien: die van strafkampleidster. Arrrgggghhh, we moesten en zouden oud Hollandse spelletjes doen. Nadat we van de schrik waren bekomen, bleek dat het toch wel erg leuk was om zak te lopen, visjes te vangen en spijker te poepen. Van dat laatste circuleren (helaas) ook video´s die nog niet in mijn bezit zijn, maar volgens de maker - Dennis - zien we er echt heel charmant uit...Goed, na de spelletjes die gewonnen werden door een team met de suffe naam Hollandse paella (of zoiets), werd de BBQ aangezet waar ik voor het eerst Maurice de handen uit de mouwen zag steken (hiep hiep hoera voor Maurice). Tijdens het eten ontpopte Anouk zich als ware huisfotograaf door onze jarige job Esther met iedereen op de foto te zetten. Hier bleek dat Rosa haar trekjes als strafkampleidster duidelijk via de oud buurvrouw van haar moeder had geerfd.Na een heerlijke maaltijd, zat er nog maar één ding op: in- en aan het zwembad hangen totdat je helemaal rondom bruin gebakken bent. Om in beweging te blijven (en juist: ook na de nodige drankjes) kwamen de karaoke c.q. zangkwaliteiten van menigeen naar boven en het zwembad met idylische achtergrond leende zich uitstekend als podium. Vooral Esther als Dolly Dot in gekleurd zwempak met cowboyhoed was niet te versmaden!Ondertussen had Dennis zich over het avondeten ontfermd: heerlijke home made macaroni met kip. Ik had mijn bord nog niet leeg, toen ik werd weggeroepen om mijn home made kwarktaart van een kaars te voorzien. Samen met de goddelijke creaties van Marije en Sari, was het nu echt: Esther is jarig en wij vieren feest!Met het vallen van de avond, introduceerde Anoek (huisgenoot van...) zich als spelleidster van een bijzonder leuk woord- en uitbeeld spel. Marije en ik bleken helemaal op elkaar ingespeeld en speelden in de eerste rondes de andere teams bijna helemaal van tafel. De combi Dennis & Sari bleek echter fataal, want geen van beiden hadden de spelregels goed begrepen dus nadat Dennis alles aan iedereen ging voorzeggen, werden ze uiteindelijk gediskwalificeerd nadat hij ook nog de spelkaarten doormidden ging scheuren. Het tweede spel werd voor sommigen van ons al te veel, waardoor uiteindelijk het merendeel van de vrijgezellen - behalve Carlos - drinkend de nacht in gingen. Eén daarvan was ik....De volgende dag was ik een beetje brak... Terwijl ik eenzaam tegen mijn kater en mijn ontplofte maag vechtte, zat de rest heerlijk tetterend (...) aan de ontbijttafel waar alleen de koffie ontbrak... Gelukkig maakte de gebakken eieren van Dennis een hoop goed. Wat er daarna precies gebeurd is, weet ik niet, want ik ben toen nog maar ff gaan liggen.

Toen ik weer wakker werd, was het gelukkig weer bikinitijd en heb ik me in de relaxstand aan het zwembad gesettled. Met de komst van de donkere wolken, besloten we op huis aan te gaan. Fin de verano en met regen in het vooruitzicht maakte menig chauffeur angstig uren in de file vast te zitten. Paniek om niks want we reden na een kort donderbuitje zo de bijna lege straten van Barcelona binnen.

Ik heb echt genoten!!!

Esther, Rosa, Dennis, Marije, Carles, Maurice, Anne, Anouk, Anoek, Sari & Bart: SUPER bedankt en tot de volgende keer?!!!

PS Meer foto´s volgen.

4 comments:

Anonymous said...

Wat onwijs leuk ge/beschreven! Maak er gelijk uit op dat het echt een super weekend was! En wat onwijs gaaf voor Es ook!

Liefs Ber

Maurice said...

Absoluut was een TOPweekend!

Anouk said...

Paella Holandesa...

Een supernaam voor een superteam!!!

Love you allemaal, het was waanzinnig...het was zowiezo een geweldige maand met vele hoogtepunten: B-day Mau & Anne, BBQ Marije & Carles..en er zullen nog vele volgen!!!

Friends forever...!

Anonymous said...

Jongens het was een geweldige verrassing voor mij! We waren nog niet eerder zolang samen geweest, maar het ging allemaal geweldig goed, echt een super weekend, ik verheug me al op het volgende! Misschien Sinterklaasfeest?
Mabel, dank je wel voor de mooie foto's en beschrijvingen, ik vind je een kanjer! (en ik zal er voor zorgen dat je een kloon van Dennis krijgt thuisbezorgd!)liefs Esther

Blog Widget by LinkWithin