Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 26 August 2008

Bh´s enzo

Toen ik in 2004 in Barcelona kwam wonen, merkte ik al bij het shoppen dat bh´s met opvulling “hot” waren. Ik dacht dat het met Spanje te maken had; uiterlijk is hier heel belangrijk. Zo belangrijk, dat bijna geen enkele man je zonder na te fluiten of iets te zeggen (of beter nog toefluisteren) voorbij laat lopen.

Goed, dat was Spanje anno 2004. Ik had geen behoefte aan opvulsels, dus ik kocht bij mijn bezoeken in Nederland mijn bh´s: van kant, doorschijnend, alles behalve dan met die soort van schoudervullingen. Maar toen ik twee weken geleden in Nederland weer op bh-jacht ging, kreeg ik het volgende voor mij kiezen:

“Eh, een normale bh, nee die hebben we niet.”

“Ja, vroeger maakten ze ook nog dezelfde bh´s zonder vulling, maar nu niet meer.”

“Wat wil je? Een bh zonder vulling? Okee....”

Nou ja dacht ik, dit is niet normaal meer! Ik word gewoon gedwongen om die shitdingen te kopen, anders nooit meer een bh voor mij....

En nu hoor ik je denken, ja, die Mabel is vast een beetje gefrustreerd omdat ze gewoon geen grote borsten heeft en zich daar zogenaamd semi “feministisch” tegen af wil zetten door alleen maar normale bh´s te dragen. Nou nee! Want het erge is, dat als je wel over een paar meloenen beschikt, je ook aan de vulling moet! Alle bh´s komen tegenwoordig met die krengen! En dan heb ik het nog niet over de bikini´s van dit seizoen....

En dan vraag ik me dus af, wat is er mis met een normale beugel bh? Een half doorschijnende of met kant, die zijn toch ook sexy?

Voor de niet kenners: die opgevulde zijn dus meestal niet meer (half) doorschijnend omdat er dus ja, vulling voor zit!

Met het lood in mijn schoenen en zonder nieuwe bh´s keerde ik naar Barcelona terug. Ik was nu wel gefrustreerd. Prima als jij een bh met vulling wilt, maar ik wil er één zonder!!!!

En echt, toen ik de trap van de metro op kwam met mijn koffer in mijn hand, zag ik daar mijn nieuwe bh in de etalageruit van Intimissimi hangen. Precies zoals ik hem wilde hebben: van kant, half dooschijnend, met beugel, maar zonder vulling!

Als een kind zo blij heb ik meteen twee setjes gekocht en geloof me, ik voel me nu meer dan sexy! En dat zonder heel rondborstig te zijn of met een vals diep decolleté.... Nieuwsgierig? Kijk maar hier.

1 comment:

christoph said...

ik moest even commentaar geven van mijn vrouw, bij deze:

die kutvullingen zitten idd overal, ook hier in België wordt het moeilijk om er nog zonder te vinden. Nu hebben we er wel onlangs nog tijdens het shoppen in Gent gevonden, in't zuid, weet wel naam winkel niet meer, kan etam geweest zijn, totaal geen idee.
Intimissimi ken ik wel, daar shoppen we zelf regelmatig als we in barca zijn.

Blog Widget by LinkWithin