Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 30 May 2011

Topfilm: Johan Primero - over Barcelona, Barça en nog veel meer

Wellicht heb je deze film al gezien, maar zo niet: kijken! Toen ie uit kwam in Barcelona, wilde ik er heen, maar hij was helaas snel uit de bioscoop verdwenen. Afgelopen week las ik dat ie uitgezonden zou worden op de Nederlandse televisie, maar ik dacht dat ik ´m niet kon kijken omdat buitenlandse films geblokkeerd zijn voor kijkers uit het buitenland. Niet dus!

Johan Primero gaat over Johan, die denkt dat hij elke dag in de auto van zijn overleden vader 50 rondjes om het stadion van FC Barcelona moet rijden wil Barça winnen. De auto is een "lelijke eend" in de Barça kleuren. Op een dag ontmoet Johan (die overigens zelf zijn naam ooit heeft veranderd in Johan, en niet door de "grote" Johan Cruyff maar Johan Neeskens) Paquita op zijn "route" waardoor zijn leven langzaam bij beetje verandert.

Leuke details: het FC Barcelona stadion Camp Nou ligt in de wijk Les Corts maar filmtechnisch is dat niet zo´n mooie buurt, dus heeft men de film in de oude visserswijk Barceloneta (bij het strand) opgenomen. Af en toe zie je het stadion op de achtergrond in het beeld gemonteerd. Verder houdt Johan van speculaas en wentelteefjes ;)

Het is een prachtige, lieve en licht emotionele film die je moet zien! En voor iedereen die in Spanje woont en Spaantalige kinderen en/of partner heeft: hij is bijna 100% in het Spaans, dus ze kunnen meekijken!

Hier vind je de film op Uitzending Gemist.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin