Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 26 January 2011

Morgen 27 januari 2011 waarschijnlijk staking openbaar vervoer - Barcelona

Het rommelt al een paar dagen bij de Renfe. De machinisten van de Cercanías kwamen niet opdraven. Van een staking was zogenaamd niet sprake, maar dat er een arbeidsconflict is, mag duidelijk zijn. Niet iedereen is tegelijkertijd ziek toch?

Nu hebben een aantal "kleine" (zo noemt de TMB dat omdat de grote vakbonden CCOO en UGT de staking niet steunen) vakbonden voor morgen een algemene openbaar vervoer-staking uitgeroepen in Catalunya, Pais Vasco, Navarra en Galicia. Grote kans dat de bus, metro of trein morgen weer minimaal rijdt. De "kleine" vakbonden gaan ervan uit dat dat 25% is.

Daarnaast zijn deze vakbonden ook boos op CCOO en UGT omdat die - volgens hen - niet meer onderhandelen, maar gewoon akkoord gaan met de voorgestelde maatregelen van de Reforma Laboral. Vorig jaar leverde men al 5% salaris in en nu wil men (lees de overheid) aan het pensioen gaan rommelen die nu nog op 60 jaar met 100% salaris staat.

Interessante achtergrondinformatie vind je op deze blog. Daar vond ik ook de huidige convenio (CAO). In 2009 moesten de werknemers nog 1690 uur per jaar werken, in 2010 was dat 1682 uur en dit jaar is dat 1674 uur. Daar staat een basissalaris tegenover van tussen de 19.891 en 32.330 euro bruto per jaar (data van in januari 2010 getekende CAO voor TMB bus èn dat was nog voordat ambtenaren 5% moesten inleveren).

No comments:

Blog Widget by LinkWithin