Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 1 November 2010

Naar de begraafplaats - Montjuic - Barcelona

Daar lig je dan, na een lang leven gezwoegd te hebben, eindelijk uit te rusten op je laatste bestemming. En dan dondert er een bus voorbij. En een auto. En nog een bus en nog meer auto´s.... Ik wist wel dat je met de auto op de begraafplaats zelf kon komen, maar boy oh boy, als je in de rij hier beneden op de foto ligt, heb je alles behalve rust. Wel handig als je een graf wilt bezoeken, je kunt je auto recht voor de deur parkeren ;)
Toen ik over de begraafplaats liep, viel mijn oog op een wel hele bijzonder graf: knal roze met twee levensechte standbeelden er op. Dat is nog ´s goed uitpakken dacht ik bij mezelf. Wauw. Maar toen kwam ik bij het graf der graven terecht: een glazen huis bepakt met rode rozen en vol met marmeren grafstenen. En daarop levensechte foto´s, allemaal van mannen: één oude man, drie jonge mannen. En alles was echt spik en span, het glinsterde gewoon. Meer wauw. Respect!

Todat de politie eraan kwam en ik ze hoorde zeggen "Nee, hier is niemand meer, iedereen is weg". Op dat moment zag ik ook een schoonmaakemmer net achter het graf staan en wat schoonmaakmiddelen op een graf verderop. De bezoekers waren inderdaad net weg of beter gezegd in allerijl vertrokken. Opgejaagd worden terwijl je je doden eert, dat deed me denken aan een scène uit mafia films. Nog maar ´s ´n keer de foto´s en de namen bekijken...Nog wat andere impressies:No comments:

Blog Widget by LinkWithin