Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 25 November 2010

Lekker eten in Barcelona (en betaalbaar)

Twee weken geleden kreeg ik een mail van Michiel, of ik een keertje wilde komen proeven bij Belgious. Ik had nog nooit van ze gehoord en dacht, waarom niet, want ik hou immers van lekker eten!

Dus na wat shoppen, deed ik Belgious in C. Avinyó aan. En het was lekker! Ze hebben 101 verschillende smaken ijs waarvan ik er ongeveer 99 geproefd heb. Goed ijs: niet van dat chemische spul, maar ijs dat echt smaakt zoals het hoort: naar de smaak en niets anders.

Van alle smaken, vond ik alleen het wasabi-ijs niet echt super: dat vind ik koud gewoon niet lekker smaken, maar voor de rest heb ik mijn vingers afgelikt bij de smaken mango, tijm (heel apart!), speculaas (echt te yummie!!!) en tiramisu.

De smaak Roquefort heb ik overgeslagen aangezien ik niet van deze kaas hou. Helaas was het parmezaan-ijs op ;(

Maar dat was niet alles, daarna kreeg ik pannekoeken voor mijn neus: niet de zoete versie, maar met verse basilicum, mozarella, tonijn, ham etc etc. Ook weer helemaal niets mis mee. En voor de prijs hoef je het niet te laten: ze kosten tussen de 3 en 6 euro.


Michel (dè oprichter) vertelde me dat ze nu ook met catering zijn gestart, ideaal voor een kinderfeestje of als welkome afwisseling op je bedrijf als je pan con tomate ´s een keer wil overslaan....

Je vind Belgious in barrio Gotico, Avinyó 50 en binnenkort openen ze ook een winkel in Poble Nou.

Meer informatie vind je op hun website.

Oja, alle producten zijn natuurlijk! Daarnaast zijn alle pannekoeken glutenvrij en is er ook ijs op basis van soja melk verkrijgbaar ;)

1 comment:

Anonymous said...

Erg lekker, ben er vrijdag nog langs geweest! Ik kan het zeker aanraden!

Groeten,

Dirk

Blog Widget by LinkWithin