Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Saturday, 28 August 2010

Loquo niet meer bereikbaar buiten Spanje

Nu weet ik toevallig dat de Spaanse website Loquo al een tijdje in handen is van eBay (staat geregistreerd op Markplaats in NL maar ook dat is een tijdje geleden overgenomen door eBay). En bij eBay zijn ze niet dom. Althans, zo leek het in 2004 en 2005 toen ik - via het allerslechte callcenter van Barcelona - bij ze werkte. Maar nu lijkt het er toch op dat ze overstag zijn gegaan door naar niet slimme en inefficiënte mensen te luisteren.

Wat is er namelijk aan de hand? Loquo heeft besloten de pagina alleen nog maar toegankelijk te maken voor mensen die zich in Spanje begeven (of met een IP-adres vanuit Spanje). Met andere woorden: als jij vanuit Nederland, Duitsland, Engeland of de Verenigde Staten bijvoorbeeld (trust me: ik heb het allemaal laten checken!) een kamer in Barcelona zoekt (of ergens anders in Spanje), dan kom je de site van Loquo simpelweg niet meer op en wacht je deze mededeling:


Ik heb, eigenwijs als ik ben, meerdere malen geprobeerd contact op te nemen met de klantenservice van Loquo, maar kreeg nietszeggende antwoorden als "Loquo heeft een lokaal karakter" en totaal geen antwoord hoe het dan bijvoorbeeld zit met al die Erasmus-studenten die elk jaar met bosjes Barcelona binnenvallen, maar toch wel graag van tevoren een kamer willen zoeken.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Loquo als pagina geweldig! Je vindt er niet alleen kamers, maar ook meubels, concertkaartjes en je kunt er zelfs contactadvertenties zetten ;p Doordat het - naar mijn idee - echt pagina nummer 1 is wanneer je een kamer zoekt, vind ik het idioot dat ze deze maatregel hebben genomen.

Dus, hierbij een paar alternatieven voor als je buiten Spanje op zoekt bent naar:

een kamer: ook op idealista.com worden ook kamers aangeboden: klik hier

huisraad: segundamano.es, waar je ook kamers en bijvoorbeeld auto´s kunt vinden: klik hier

een baan: infojobs.net is een hele goede (en volgens mij nummer 1 in Spanje): klik hier, en verder heb je natuurlijk opcionempleo.com: klik hier

Ik weet overigens niet of als je iemand een link stuurt van een specifieke pagina van loquo.com, deze wel zichtbaar is. Voorbeelden/toegankelijkheid vanuit andere dan hierboven genoemde landen, welkom!

2 comments:

Anonymous said...

Dan bezoeken ze de pagina toch gewoon via een proxy?
Inderdaad een rare stap om het af te sluiten voor buiten spanje maar geloof dat ze zelf toch ook wel weten dat dat helemaal niet mogelijk is.

http://www.ukproxyserver.co.uk/proxy-solutions/spanish-proxy-server/

Voor het bezoeken van welke spaanse site dan ook kun je deze proxy gebruiken, goedkoop snel en betrouwbaar en je hebt een ip alsof je op de plaza del sol aan het internetten bent.

Mabel said...

Goede oplossing, al is het niet gratis!

Blog Widget by LinkWithin