Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Sunday, 20 December 2009

5 jaar Mabel @ Barcelona (en met 100.000 bezoekers!)

Toen ik me week geleden bedacht dat mijn weblog vandaag precies 5 jaar zou bestaan, wist ik niet goed wat ik moest doen.

Ik wilde opschrijven waarom ik naar Barcelona was gekomen, wat ik had meegemaakt en de voors en tegens van in Barcelona opschrijven. Maar hoe meer ik nadacht, hoe moelijker dat werd. Ik woon hier al zo lang en ben nu zo één met de stad geworden, dat ik wellicht bevooroordeeld ben en de echte verschillen niet meer zie.

Daarnaast weet ik simpelweg gewoon niet meer hoe het leven in Nederland was en is. Ik ben langzaam in Barcelona gegroeid en leef nu hier met alles wat op me pad komt. Ik besef me soms alleen maar hoe uniek in Barcelona wonen is, als andere mensen (voornamelijk in Nederland) mij hierop wijzen. Het proces naar Barcelona toe en in Barcelona was voor mij een soort van “normaalste zaak” van de wereld. Ik had er eerlijk gezegd niet echt goed over nagedacht. Ik reisde de liefde achterna en wat er dan zou gebeuren, zou ik dan wel zien. Misschien een beetje naïef?!

Nu - vijf en een half jaar later - weet ik voornamelijk wat ik hier heb en hoeveel me dat waard is. Ik heb een redelijk goede (en vaste) baan die ik vanuit huis kan doen, een dak boven mijn hoofd wat ik mijn thuis kan noemen, heb de twee liefste katten van de wereld en een aantal goede vrienden die mijn leven echt rijker maken. En die vrienden zijn hier mijn familie (ik heb hier ook mijn surrogaat moeder gevonden!), for better and for worse.

Maar nu genoeg geluld!

Ik wilde je – beste vriend, vriendin, kennis, familielid, vaste of toevallige lezer – door vijf jaar Mabel @ Barcelona nemen aan de hand van een aantal bijzondere foto´s.

Maar toen ik de afgelopen dagen door mijn oude weblog heen ging om leuke foto´s te verzamelen, schrok ik wel een beetje. Ik schreef in het begin niet alleen veel (soms te?), maar dat was soms ook best persoonlijk. En dan mijn haar! Dat zag er soms echt niet uit hahaha. En ik zag talloze kledingstukken voorbijkomen waarvan ik dacht "waar zijn die gebleven???". Help! Te veel verhuisd denk ik dan.

Nog voordat ik met mijn weblog begon, had ik samen met David de boekenclub BCN opgericht. Dat bleek echt een schot in de roos want zo heb ik heel veel leuke mensen ontmoet, hebben leuke mensen elkaar ontmoet en met een aantal van hen heb ik nu nog steeds contact. Helaas is de boekenclub ter ziele gegaan, wat niet betekent dat we onderling niet nog steeds boeken ruilen ;) Met de boekenclub ontstond ook de traditie van Sinterklaas en die werd dit jaar voor het eerst – met echte Sinterklaas en Zwarte Piet - in mijn huis gevierd.


Tweede boekenclub meeting (2004 of 2005)Carnaval in Sitges als de koninklijke familie en ik "natuurlijk" als Maxima (2006)Koninginnedag in Barcelona (2006)Tour de Gracia met de straatfeesten van Gracia (2007)Wat ben ik blij op mijn eigen verjaardag (2008)De mannen op het terras van Maurice & Anne (2008 op 2009)Verjaardag van Marije (2009)Op schoot bij Sinterklaas Dennis (2009)

En naast Sinterklaas, heb ik heel wel feestjes vastgelegd: verjaardagen, BBQ´s, weekendjes weg, mini-vakanties, tripjes naar Nederland en mijn grote vakantie naar the USA. Hoogtepunt voor mij was toch wel mijn 35ste verjaardag, al was het op dat moment ontzettend zwaar en vermoeiend (ik sliep samen met mijn zusje in één bed, maar omdat ze zo aan het duwen en porren was in haar slaap, ben ik van ellende toen twee nachten op de bank gaan liggen).


In de KPN reclame (2006)Als modellen in Porto (2007)In the Coyote Ugly bar in New York (2008)Je wordt maar één keer 35! (2008)Hipperdehip op het jaren ´70 feest (2008)Eerste keer in Camp Nou (2009)Sevilla, wat is het warm! (2009)

Maar ook de tijd die ik met goede vriend Marco doorbracht, leverde mij de nodige lol en foto´s op. Eén van de mooiste foto´s uit die tijd, is deze die ik op mijn oude weblog jarenlang heb gebruikt als vaste profielfoto.


Half dronken op het strand van Sitges (2006)Wiebel eens met je kont - vastgelegd door Marco op het strand van Sitges (2006)

Mijn weblog beschrijft ook mijn persoonlijke leven en dat betekent(de) regelmatig kattennieuws! Eerst moest ik afscheid nemen van Dikkie, kreeg ik Luna (die ik snel weer doorgaf) en dit jaar werd blijvertje Julius werd geboren. Mickey bleef, al is het nu met diabetes.


Dikkie op de rand van het terras (wat hem uiteindelijk fataal zou worden - 2005 of 2006)

En naast de katten, passeerden ook de verhuzingen de revue. Ik woon inmiddels in mijn 3de huis in Barcelona. Drie huizen (Gracia, Sants en nu Eixample) en vier banen (Sitel, Citibank, Air Products en Dow Jones) is geen gek gemiddelde voor vijf en een half jaar in Barcelona hoor!Feestje thuis (Gracia) met o.a. mijn collega´s van Citibank (2005)Mijn collega´s van Dow Jones (2009)

Maar naast al mijn persoonlijk belevenissen - denk ik of hoop ik eigenlijk - dat ik de vele bezoekers die mijn weblog heeft gehad

(ik gok op een 100.000 als ik uitga van een gemiddelde nu 1650 bezoekers per maand sinds juli 2008 toen ik met mijn "nieuwe" weblog begon, een gemiddelde van 1350 bezoekers per maand van mijn oude weblog en ik kom er net achter dan mijn "oude" weblog ook nog eens gemiddeld 450 bezoekers per maand heeft... 100.000 bezoekers: WAUW!)

veel nuttige, leuke, interessante en dankbare informatie heb kunnen verschaffen!

Bij deze wil ik jou dan ook ontzettend bedanken, want zonder lezerspubliek, is er geen Mabel @ Barcelona...

En verder wens ik je een super kerst toe (waar je het ook viert en als je het al viert) en al het beste voor 2010. Dat al onze dromen maar uitkomen!!!!


En oja, voor iedereen die erg nieuwsgierig is naar mijn privé leven, hier dan eindelijk een foto mijn vriendje ;)

6 comments:

Markitos said...

Hallokes,

gefeliciteerd met je bloggie!! Nog steds leuk om te lezen en die foto's van op het strand in sitges hahahah Ik moest er toch wel ff om lachen!!! Ik kan me ook nog een lang weekend herinneren in zaragoza daar heb ik nog steeds binnenpretjes van als ik daar aan terug denk (vooral de heen en terug reis in de trein met wat flessen wijn en 'borrarren op de terug weg' hahahaha


Hele fijne feestdagen toegewenst en natuurlijk een spetterend (zaragoza!?!?) 2010
Marco

Mabel @ Barcelona said...

Thanks! Ja in Zaragoza weet ik me ook nog te herinneren dat ik met een hele natte broek in het hotel terugkwam! Wat heb jij toen gelachen! Ook het allerbeste voor jou in 2010!!!

Markitos said...

Natte broek????? daar kan ik me niet meer zo veelvan herinneren....wel van het wc papier, brandweerman, en één herman die nederlander die een bar had....is dat alweer drie jaar geleden???pfff gaat snel de tijd

Mabel @ Barcelona said...

Gelukkig maar dat je je het niet meer kan herinneren. Ik wel!

Markitos said...

nu wil ik het weten ook.....waarom die natte broek?????

Mabel @ Barcelona said...

Neeeee, tis maar beter dat je het niet weet, anders lach je me weer uit!

Blog Widget by LinkWithin