Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 19 March 2009

Onrust in Barcelona

Het is onrustig in Barcelona! Naast de normale perikelen van de crisis, was het gisteren oorlog tussen de politie en studenten die protesteerden tegen het Bologne plan om alle studies op één Europees niveau te krijgen. Goed idee, alleen wil men ook het collegegeld op één (lees hoger) niveau krijgen. In Spanje een probleem aangezien de levensstandaard simpelweg laag is, dus hogere collegegelden echt een probleem zijn!

Het was dus gisteren herrie in de stad en er is door de politie flink op losgeslagen... Erg naar! Hier vind je een prima overzicht van het hoe en waarom trouwens.

Naast de rellen, blokkeert een groep ex-werknemers het filiaal van Zara aan Passeig de Gracia met Gran Via (echt het grootste!) al voor de tweede dag de ingang nadat er 126 werknemers ontslagen zijn èn de laatste drie maanden niet uitbetaald hebben gekregen! Ongehoord voor een mega concern dat over heel Europa honderden filialen heeft. De sfeer is er verder prima hoor, maar de winkel is wel potdicht want ze laten niemand door. Ben benieuwd hoe lang dat gaat duren en of ze hun geld nog wel krijgen.

Ondertussen huppel ik van de Engelse naar de Spaanse les, waar ik leer dat will + inf niet de enige manier is om dingen voor de toekomst te zeggen; en dat cuando + subjontivo = 100%, si + presente = 50% en si + imp subjontivo maar 0.05% zekerheid is.

4 comments:

Jos de Vries The Retail Company said...

Het is niet Zara dat mensen ontslagen heeft maar EMS, een grote shopfitter. De reden dat de (ex-)werknemers Zara blokkeren is het verwijt dat zij hun banen kwijt zijn door verplaatsing van de productie naar China. De sluiting kost Zara ongeveer 50.000€ per dag (excl. het verlies van imago).

Mabel @ Barcelona said...

Thanks voor die info! Ik kreeg het te horen van mijn Spaanse lerares die 3 gebouwen van Zara af kantoor houden.

Jos de Vries The Retail Company said...

Dan is het goed dat je nog Spaanse les hebt ;-)...

Mabel @ Barcelona said...

Hahaha, nee zij vertelde het mij, ik had er niets over gelezen! Ik zal haar donderdag het verhaal van A tot Z uitleggen... kan ik weer een beetje Spaans oefenen ;)

Blog Widget by LinkWithin