Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 4 March 2009

Bankzaken of verzekeringen?

Een goede vriend van me, Vincent Werner, heeft onlangs zijn licentie van de Bank van Spanje ontvangen na een intensieve training. Dat betekent dat hij vanaf nu onafhankelijk financieel advies kan geven!

Erg handig als je Spaans nog niet op en top is, of liever met iemand in je eigen taal (Nederlands) praat (hij spreekt overigens ook vloeiend Spaans en Engels).

Hij kan je persoonlijk en betrouwbaar advies geven over bankzaken, uiteenlopend van een bankrekening openen, een verzekering afsluiten (inboedel-, reis-, ziektenkostenverzekering etc etc), via beleggen tot spaar- en hypotheekadviezen.

Hij werkt voornamelijk samen met Fibanc, een Catalaanse-Italiaans investeringsbank die niet zoals de meeste Spaanse banken, een commissie rekent voor het overmaken van geld binnen Europa (altijd handig in tijden van crisis). Een rekening heb je zo geopend en daar vraagt Vincent helemaal niets voor!

Klik hier voor meer informatie over Werner Finance. Of bel hem of mail hem voor een vrijblijvend advies! Zijn mailadres is: vwerner@fibancmediolanum.es en hij is te bereiken via (00 34) 670 44 20 25.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin