Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 22 January 2013

Aantal buitenlandse inwoners Spanje voor het eerst sinds 1996 gedaald

Voor het eerst sinds de afgelopen 15 jaar is het aantal buitenlanders wat in Spanje woont gedaald. Nog nooit sinds 1996 daalde het aantal buitenlanders wat naar Spanje kwam om te wonen en te werken maar de economische crisis en gebrek aan werk hebben er voor gezorgd dat veel mensen ervoor kiezen terug te keren naar eigen land.

Op 1 januari 2012 woonden er 5.736.258 buitenlanders in Spanje, een 15.229 mensen minder dan in 2011. De cijfers over 2012 zullen pas op 1 januari 2014 bekend worden gemaakt maar ongetwijfeld zal ook gedurende 2012 het aantal buitenlanders weer zijn afgenomen in Spanje. De regio waard e meeste buitelanders vertrokken was de Comunidad de Madrid gevolgd door Galicië, Castilla y Léon, Canarische Eilanden, Extremadura en Asturië.

Op 1 januari 2012 woonden er in totaal 47.265.321 mensen in Spanje, 41.259.063 waren Spanjaarden en de rest, te weten 5.736.258 waren buitenlanders. Met name de Zuid Amerikanen zijn uit Spanje vertrokken om terug te keren naar eigen land of elders een betere toekomst op te bouwen.

Bron: SpanjeVandaag

No comments:

Blog Widget by LinkWithin