Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 5 June 2012

Het leukste en goedkoopste filmfestival/avondje uit van de zomer *** Barcelona tips ***

De mensen die mijn blog al jaren lezen, weten dat ik helemaal fan ben van Mecal Air: het leukste en goedkoopste openlucht filmfestival maar tegelijkertijd ook een super avondje uit in Barcelona.Waarom is het zo leuk?Omdat het in de open lucht is, in een super gezellige sfeervolle setting met uitzicht over Barcelona.

Waarom is het zo goedkoop?En nee, ik ben geen fan omdat ik voor een dubbetltje op de eerste rang wil zitten! De entree per avond is maar € 5 maar als je de flyer uitprint, kom je voor maar € 2,50 binnen. En er wordt totaal niet moeiijk gedaan over eigen hapjes/drankjes meenemen. Handig voor als je even krap bij kas zit (crisis!). Maar als je geen tijd hebt gehad had om iets te kopen of te maken, dan is er ook een super bar met zeer betaalbare drankjes en hapjes.

En Mecal Air draait bijna helemaal op vrijwilligers (je kunt je nog opgeven!)

Tips!

Ik raad je wel aan op tijd te komen zodat je een goede plek en wellicht nog een stoeltje of een tafeltje hebt. De lage leunstoeltjes vind ik het fijnste trouwens. Oja, de wc faciliteiten zijn ook helemaal top.

Films/thema´s

En dan de films: die zijn meestal gewoon zeer bijzonder, in de zin van prachtig gemaakt, heel grappig of juist super vaag of gewoon heel vertederend. Elke avond staat in het teken van een thema. Vorig jaar was "I´m not your father" erg leuk omdat het in het teken stond van Sci-Fi (daar hou ik van) en de Sex-specials zijn meestal ook erg goed (lees grappig).


Kortom: een must voor elke Barcelonees of Barcelona-ganger. Ik hoop er dit jaar wel 1 of 2 te kunnen meepakken, maarja, dat hangt allemaal van hoe het in Nederland gaat, af. En dat is nu even ietsjes minder.

Mecal Air is er elke vrijdag vanaf aankomende vrijdag tot en met eind september.

Veel plezier!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin