Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 5 April 2012

*** Nieuwsflits *** Weekend tips *** Barcelona ***

* Sinds 2007 is de prijs van elecitriteit met 60% gestegen in Spanje. De gemiddelde rekening per maand is nu € 79,17. Ik weet niet goed wat het gemiddeld huishouden dan doet, maar mijn rekening is nooit zo hoog! (gebaseerd op een 2 persoons huishouden). Maar goed, misschien snappen de Spanjaarden eerst trui aan, dan pas elektrische kachel aan of het begrip spaarlampen nog niet helemaal....

* 17,4% van de Barceloneze bevolking is buitenlander. En daarvan staan de Chinezen nu op de derde plaats (dat waren voorheen de Ecuatorianen). Dit zijn natuurlijk de officieële cijfers :)

* Een dokter mag in Spanje op basis van zijn/haar religieuze overwegingen weigeren een patient de pil (ook morning after) voor te schrijven (privé of S.S.).

* Morgen 6 april is het een feestdag: Goede Vrijdag, net als maandag 9 april: tweede Paasdag; de winkels zijn dus dicht en als je toch moet werken, heb je recht op een toeslag eventueel in combinatie met een extra vrije dag.


* Regen? Ga naar de bios! Mijn tip: The Ides of March in Renoir FloridaBlanca (V.O.). Maar gisteren is het Hitchcock festival begonnen in Verdi, ook leuk voor als je de Birds nog een keer wilt zien. Het is V.O. en de entree is slechts € 5.

* Volgende week (13 april) begint de Barcelona Restaurant Week weer. Dat betekent dat je voor weinig (€ 25) in een exclusieve restaurant in Barcelona (34 in totaal) kunt eten. Doel: geld ophalen voor de organisaties ONCE en de Fundación Española del Corazón. Je kunt nu al reserveren via Atrapalo. Let op: de 8% IVA is niet inbegrepen bij de prijs van het menu. Drankjes ook niet trouwens.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin