Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 9 January 2012

Crisis in Spanje: goed en slecht nieuws uit Barcelona

Ik vind het ook niet leuk om het nieuwe jaar met slecht nieuws te moeten beginnen, maar het kan even niet anders :(

* Kijk niet op als je loon van januari (weer) een stuk lager is dan je gewend bent. We gaan er allemaal op achteruit dankzij de nieuwe maatregelen van de (PP) regering die besloten heeft de belasting te verhogen. Dit gaat gelukkig wel trapsgewijs, dus als je weinig verdient, ga je ook maar weinig achteruit. Maar ja, de broekriem zit bij velen al heel strak dus kan er geen euro gemist worden. Er zal tussen de 0,75 en 7% meer geïnd worden.

* De tarieven voor het opebaar vervoer zijn weer schrikbarend omhoog gegaan. Het meest gebruikte kaartje is de T-10 en die is met maar liefst 12% verhoogd... je betaalt er nu 9,25 euro voor. Gelukkig is de fiets (Bicing), ondanks een verhoging 35 naar 44 euro per jaar, nog steeds een zeer goedkoop alternatief ;) Voor actuele prijzen van het OV, klik je hier.

* Dan is er ook nog een proefballon opgelaten om de Formule 1 in Catalunya stop te zetten.... Zucht. Ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat dit bij een proefballon blijft.

Maar ik sluit toch af met goed nieuws. Of mogelijk goed nieuws :)

* Twee ingenieurs, Guillem Martinez en Daniel Mateos, hebben een systeem bedacht om de prijs van de ATM kaartjes te verlagen tot 50%. Het idee is dat de ticket gesponsord gaat worden door bedrijven. Je bestelt online je ticket en wanneer je deze in de bus krijgt, zit er automatisch een brief (of bericht) van de sponsor bij. Bedrijven kunnen overigens zelf kiezen voor welk percentage ze het vervoerbewijs willen sponsoren.

Het gaat vooralsnog alleen om de T-10 en volgens de initiatiefnemers zijn er al heel veel zeer geïnteresseerden. Het idee wordt nu door ATM bestudeerd.

Wordt vervolgd.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin