Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 21 December 2011

Let op: belangrijke mededeling als je in februari 2012 een nieuw paspoort nodig hebt! - Barcelona

Ingezonden mededeling:

De Minister van Buitenlandse Zaken heeft thans besloten dat het Consulaat-generaal te Barcelona uiterlijk op 1 maart 2012 zal worden gesloten.

Tegelijk met de sluiting van het Consulaat-generaal zal te Barcelona de opening van een Honorair Consulaat (HC) en een Netherlands Business Support Office (NBSO) plaatsvinden. Daardoor zal de dienstverlening op hoofdlijnen onverstoord doorgaan.

Voor deze transitie zijn thans de werkzaamheden in gang gezet.

Het op te richten HC heeft echter wel andere bevoegdheden dan het huidige CG. Ook zal de kleinere bezetting gevolgen hebben voor de telefonische bereikbaarheid omdat de medewerksters het grootste gedeelte van de dag mensen aan de balie te woord staan. Wij verzoeken u dan ook om bij voorkeur uw vragen schriftelijk of via e-mail te stellen.

Rekening houdend met mogelijke vertragingen met de bouw van het HC en met systeem opstart problemen verzoeken wij u om indien mogelijk GEEN paspoort/NIK aanvragen te plannen in week 8 en 9. Dus graag niet in de periode van 20 t/m 29 februari 2012.

Voor noodgevallen zijn we natuurlijk altijd bereikbaar: (+34) 679.187.759. Op 20 februari 2012 zal het nood telefoonnummer van Barcelona overgaan naar de Ambassade in Madrid. Het nummer wordt dan: (+34) 629.654.321. Madrid neemt indien noodzakelijk contact op met medewerkers van het HC te Barcelona.

Via de website (http://spanje.nlambassade.org/) zullen wij u steeds van actuele informatie trachten te blijven voorzien. Vragen hierover kunt u richten aan het e-mail adres: MAD-CA@minbuza.nl

1 comment:

Samantha said...

Fantastisch Mabel!! Eeuwig dank voor deze informatie! Was al bang dat ik naar Madrid zou moeten... ;)
Groetjes, Sam

Blog Widget by LinkWithin