Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 29 July 2011

Vervroegde verkiezingen Spanje: 20-N (20 november 2011)

Vanmorgen heeft Zapatero bekend gemaakt dat de nationale verkiezingen op 20 november zullen plaatsvinden. Dit is veel eerder dan verwacht: ze stonden eigenlijk pas voor maart 2012 op de agenda. Zapatero en de Socialistische Partij regeringspartij PSOE hopen hiermee hun verlies - wat ze hoogstwaarschijnlijk te wachten staat - een beetje in te kunnen dammen.

Tijdens de regionale verkiezingen van een paar maanden geleden, heeft de PSOE al flinke klappen opgelopen en profiteerde de rechts-liberale partij de PP (van Aznar) daar enorm van. Het gaat natuurlijk ook niet super met Spanje en men is het echt beu: de crisis duurt nu al jaren en eenvijfde van de beroepsbevolking is werkloos. Ondertussen blijven de prijzen van gas, water, licht en het openbaar vervoer wel stijgen. Alleen de prijzen van de woningen zijn gestabiliseerd of gedaald. Maar ondertussen betalen we nog steeds veel te veel voor een woning (in juni 2011 was de gemiddelde huurpijs in Spanje 712 euro per maand en in Barcelona was deze 1.007 euro per maand; bron: Enalquiler).

De verkiezingen zullen naar mijn idee weinig opleveren, hooguit een verslechtering als de PP weer aan de macht komt. We hebben het aan Aznar te denken dat de permanente huurcontracten tot het verleden behoren en je nu maar voor max. 5 jaar kunt huren waardoor na deze periode de huurprijs met elk willekeurig omhoog gegooid mag worden. En iedereen die in Spanje woont, weet het: het woord "crisis" wordt te pas en te onpas gebruikt wordt om maar geen geld uit te geven of nog meer geld te vangen.... Dat zal straks - als de PP aan de macht komt - nog wel erger worden.

Maar feit blijft wel dat de werkloosheid alleen maar teruggedrongen kan worden als er daadwerkelijk een sollicitatieplicht invoerd wordt en de mentaliteit van de mensen hier drastisch verandert: niet èn een uitkering vangen èn er zwart bijwerken of wachten tot die superbaan bij je aanbelt ;)

No comments:

Blog Widget by LinkWithin