Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 10 December 2010

Winternacht in de MNAC - Barcelona (gratis)

De MNAC (het Catalaanse nationale museum voor de kunst) opent morgenavond haar deuren onder het mom van "winternacht". De collectie van de MNAC is zeer uitgebreid en leidt je langs allerlei kunstwerken door de eeuwen heen.

Wat mij elke keer weer opvalt, is dat ik zo veel verschillende namen tegenkom die ik in het dagelijkse leven op de straatbordjes in de stad zie.

De moderne afdeling is klein, maar wel bijzonder. Je vindt er een aantal stukken van Picasso en Dali, maar ook van Ramon Casas (onder andere "De Tandem", die oorspronkelijk in Els Quatre Cats hing: het "beroemde" café waar Picasso in zijn beginjaren veel kwam; het is zeker de moeite waard om Els Quatre Cats van binnen te bekijken, maar eten raad ik je daar sterk af!). Ik ben zelf helemaal idolaat van het schilderij van Feleu Elias waar ik - door de asymmetrie - uren naar kan kijken.

De winternacht in de MNAC begint om 19.00 uur en eindigt om 24.00 uur. Er is live muziek vanaf 21.00 uur in de Oval hal (beneden, even recht doorlopen bij ingang: de hal an sich is al een plaatje). En de entree is gratis!

De MNAC zit net achter de fonteinen (waar het door het plaatsen van de nieuwe zuilen nu echt een zooitje is) op Plaza de España.

Alle informatie over de MNAC vind je hier.

1 comment:

Freerk said...

"Wat mij elke keer weer opvalt, is dat ik zo veel verschillende namen tegenkom die ik in het dagelijkse leven op de straatbordjes in de stad zie". Vanuit ons huis gezien al meteen de 1e 3 straten én is het niet hier in Barcelona, dan is het wel in de vleugel van Thyssen-Bornemisza, waar de halve Pijp hangt aan namen, alhoewel niet zoveel als in het Thyssen in Madrid zelf natuurlijk.

Blog Widget by LinkWithin