Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 20 May 2010

Bloot in Barcelona - of toch niet?

Terwijl men in andere landen juist probeert vrouwen van alles uit te laten trekken (...), is de gemeente Barcelona een "kleed je aan"- offensief begonnen. Voornamelijk tegen toeristen, want ja die zouden het meeste hun ontblootte bovenlijf laten zien.... Ze hebben zelfs een nieuw symbool gemaakt (zie hieronder).


Nu ben ik helemaal geen voorstander van bloot op straat, maar in een stad waar publieke naaktheid een verworven recht is, vind ik het nogal vreemd dat de gemeente ons nu wil wijzen op de manier waarop we kleden. Het zou ook onhygienisch zijn.... Alsjeblieft Barcelona, doe dan ook iets aan onze stinkende medemens! (en ja die zijn hier in Barcelona genoeg ;)

Ik hou er niet van als men je van bovenaf vertelt wat je wel of niet aan moet trekken. Sorry, maar een dikke kont in een strakke legging, vind ik persoonlijk ook niet altijd om aan te zien, maar dat betekent nog niet dat daar iets van gezegd moet worden. Ik vind dat iedereen het recht heeft zich te kleden zoals hij/zij wil, zolang je daar je medemens geen kwaad mee doet en hem/haar respecteert/in zijn/haar waarde laat. Ontbloot bovenlijf mag niet, bikini ook niet, maar super mini rok weer wel? Of een lekker diep decolleté? Ga toch fietsen!

Ik wou dat de gemeente zich met andere en noodzakelijkere zaken bezig zou houden (en dan heb ik het niet over de herinrichting van de Diagonal...)....meer fietspaden bijvoorbeeld. Of de ontwikkeling van een NEE/NEE sticker tegen reclame voor op je brievenbus!

Meer informatie van de gemeente
Meer informatie over nudisme in Barcelona

No comments:

Blog Widget by LinkWithin