Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 5 April 2010

Herboren in La Rioja

Donderdagmiddag stapte - samen met een vriendin van me - ik in de auto om een lang weekend in La Rioja (omgeving Logroño) door te brengen. Na een rit van 5 1/2 uur (helemaal alleen gereden!), wachtte een vriend van me ons op in het dorpje waar we ons appartement hadden geboekt. Nadat we koffer hadden gedumpt, maakten we meteen kennis met het echte leven van La Rioja: eten & drinken. In plaats van een vino rosado, moest ik een clarete bestellen en maakte ik een goede indruk door tegen de ober te zeggen dat ik "van Barcelona was" ;)

De volgende dag stapte ik super uitgeslapen uit bed om kennis te maken met de traditionele processie van San Vincente de la Sonsierra... Eentje waarbij men zichzelf pijnigt. Ik moest even slikken toen ik te horen kregen wat er ging gebeuren, maar was wel nieuwsgierig. De mannen die zichzelf pijnigen doen dat om een gunst aan de maagd te vragen: men loopt dan ook achteruit - op blote voeten en soms geketend - kijkend naar de Heilige Maagd. Dit pijnigen duurt 20 minuten en de mannen die het doen zijn gemaskerd zodat niemand hun identiteit weet. De zweep is gemaakt van katoen waardoor je - als je niet te hard slaat - niet idioot veel pijn lijdt, maar het is aan de "picados" hoe hard ze zichzelf slaan. Na de 20 minuten zweepslagen, prikt iemand anders de opgezwollen huid op de rug door om ervoor te zorgen dat er geen infecties ontstaan.... Dit hebben we niet gezien c.q. overgeslagen.Ik moet zeggen dat ik er in eerste instantie geen goed gevoel bij had, maar de stilte waarin het gebeurt en het respect dat men deze mannen geeft, is wel indrukwekkend en uiteindelijk doen ze het zelf... De kerk straft deze mannen dus niet.

Na de processie, doken we weer het goede leven van La Rioja in: eten & drinken in C. Laurel in Logroño: dè tapasstraat! In elke bar eet je één tapas (de meeste barren hebben één specialiteit), die je wegspoelt met een drankje (de maten van de drankjes zijn over het algemeen kleiner dan in Barcelona :). Ik heb onder andere paprika gebakken in bloedworst, gefrituurde tripa (=ingewanden) en hete pepertjes gegeten (in La Rioja is het eten een behoorlijk stuk pikanter dan in Catalunya).De volgende dag wilden we wijn gaan proeven, maar het was bij elke bodega knetterdruk en zonder reservering, kun je gewoon niet aan een tour beginnen. Dus uiteindelijk hebben we zonder plan heerlijk rondgereden, van het ene dorpje naar het andere en kwamen we voor de lunch in Najera terecht waar we op heel veel pelgrims stuitten (Camino de Santdiago). In Najera zagen we ook een aantal grotten in de berg waar men van oudsher of in woonde of wijn bewaarde. Verder bestaat het landschap van la Rioja echt alleen maar uit wijnranken en wijnranken. Het gebied is er vrij heuvelig waardoor het uitzicht voor mij echt betoverend was.Na een korte siesta, gingen we naar een privé bodega van een van de vrienden van mijn vriend, waar een overheerlijke maaltijd op ons wachtte: solomillo van de grill, maar dan aangemaakt met takken uit de wijngaard. Van deze solomillos heb ik er maar 2 1/2 opgegeten ;) Na koffie en likeurtjes, ben ik het nachtleven van Santa Domingo de la Calzada ingedoken met de vriendengroep. Een ouderwetse kroegentocht waar je voor 5 euro nog een super grote cubata krijgt en de volgende dag geen kater hebt!


Na een snelle lunch de volgende dag, was het weer tijd om naar Barcelona te gaan en na een beetje file op 50 km voor Barcelona, zagen we een klein bordje met "directe weg naar Barcelona" waardoor we aan de andere kant op de linkerrijbaan (voor ons rechts dus) van de tegenliggers in één ruk konden doorrijden in plaats van - aan de "normale kant" van de weg - in de file hoefden te staan.

Teruggekomen in Barcelona besefte ik dat ik echt vakantie heb gehad, het rijden weer 100% onder de knie heb en super uitgerust & blij morgen weer aan het werk kan gaan.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin