Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 30 October 2009

Katten enzo

Even een persoonlijke update. Deze keer geen feestje, ongecensureerde foto´s of vakantieplannen, maar een simpele blog over mijn katten. Eigenlijk gaat het maar om één kat: Mickey.

Mickey was al een paar weken niet lekker, beetje aan de dunne, niet lekker in haar vel, niet willen bewegen, noem maar op. Ik dacht eerst dat het aan de komst van Julius lag. Die is nogal druk en heeft sinds een aantal weken ook het "paringsritueel" uitgevonden...

Maar afgelopen maandag zag ik geen andere keuze (èn na een heel weekend niet willen eten), dan haar naar de dierenkliniek brengen en op laten nemen. Op dinsdag hoorde ik de voorlopige conclusie en die werd vanavond eigenlijk aleen maar bevestigd: Mickey heeft diabetes.

Op zich niet erg, dat is met insuline te verhelpen.... maar die insuline dient ze voorlopig twee keer per dag te krijgen... op vaste tijden: om 11 uur en om 23 uur. Nu werk ik full time thuis, maar dat betekent niet dat ik niet af en toe weg wil, etentjes heb die om 23 uur nog niet afgelopen zijn of ´s op vakantie wil... noem maar op.

Eerlijk gezegd had ik het woensdag een beetje gehad (behoorlijk eigenlijk). Na een gepeperde rekening, ook nog te horen krijgen dat je sociale leven op z´n kop ligt, is niet echt super. Tuurlijk, mijn kat is niet dood en gaat ze voorlopig ook niet, maar de gedachte van alleen zijn & wonen, in een stad die eigenlijk niet de "jouwe" is, waar je je familie niet bij de hand hebt en je je vrienden ook niet echt met het injecteren van je kat wil opzadelen, kwam wel even hard aan.

Gelukkig probeer ik alles positief in te zien (na heel veel pech het afgelopen jaar, moet dat wel) en ben ik meteen naar oplossingen gaan zoeken. Ik hoop dat mijn beste oplossing - iemand betalen om af en toe mijn kat te injecteren en gratis mijn huis aanbieden in ruil voor "ziekenzorg" tijdens mijn vakanties - gaat lukken. Zo niet, dan moet ik wellicht toch aan een vaste huisgenoot die tegen huurverlaging af en toe mijn "dienst" overneemt.

Nu zit ik dus braaf te wachten tot het 23 uur is om daarna na het verjaardagsfeestje van Marije te gaan. Op zich geen opgave, maar in een stad (of land beter gezegd) waar je veel dingen spontaan doet, is elke 12 uur van de dag plannen, wel een beetje vreemd.

Ik hou u op de hoogte!

1 comment:

Roberta said...

Oh, poor Mickey!!! If I was there I would give you an injection so your mommy can go out and play! ;-) See you in January!

Blog Widget by LinkWithin